23948sdkhjf

NCC Danmark halverer driftsresultatet

Årets første seks måneder resulterede i et overskud før renter og skat på 22 mio. kroner. Det er 20 mio. lavere end den tilsvarende periode sidste år.
Hos NCC’s danske afdeling mærker man tydeligt følgerne af de lave konjunkturer, men administrerende direktør Torben Biilmann betegner alligevel det netop offentliggjorte halvårsresultat som ”acceptabelt” i lyset af de nuværende markedsvilkår.

I alt realiserede NCC Construction Danmark en nettoomsætning på 1,162 mia. kroner i første halvår af 2009, hvilket er en tilbagegang på 378 mio. sammenlignet med sidste år. Resultatet før renter og skat (EBIT) er faldet fra 42 til 22 mio. kroner.

- Vi er godt på vej med en tilpasning af organisationen og har sænket omkostningsniveauet, så vi fortsat er konkurrencedygtige i den aktuelle markedssituation. Samtidig har vores intensive arbejde med risk management og optimering af byggeprocesser resulteret i en øget stabilitet i ordreafviklingen, siger Torben Biilmann.

Sverige og Norge har de bedste forudsætninger
Samtidig med det danske halvårsregnskab offentliggjorde moderkoncernen, svenske NCC AB, sin halvårsrapport.

Her lyder resultatet på 551 mio. SEK mod 675 mio. sidste år, mens omsætningen er dalet fra 15,6 til 14,0 mia. SEK. Endelig er ordreindgangen svundet ind fra 17,6 til 11,9 mia. SEK.

Den svenske ledelse konstaterer, at de mest gunstige markedsforhold pt. er at finde i Norge og Sverige, mens det er noget sværere at tjene penge i Danmark og Baltikum. Dog hæfter man sig ved, at det i både Danmark og de baltiske lande er lykkedes at øge salget af boliger fra første til andet kvartal.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171