23948sdkhjf

Byggeriet på rollelisten i energistrategi

Dansk Byggeri melder nu ud, at man i forbindelse med regeringens strategiplan for lavere energiforbrug i bygninger, gerne vil være at finde øverst på rollelisten. Især for at løfte grønt byggeri – til gavn for dansk produkt- og teknologiudvikling på netop byggeriets område.
Regeringen har udarbejdet en strategiplan, der skal være med til at sænke energiforbruget i bygninger. Det skal gøres gennem en massiv satsning på lavenergi- og plusenergibyggeri med inddragelse af indeklima, arkitektur og høj byggeteknisk kvalitet.

Planen er, at energiforbruget i nybyggeri skal reduceres med 25 % frem mod hvert af årene 2010, 2015 og 2020. Hertil kommer krav til energiforbedring af den eksisterende bygningsmasse. Samtidig er det et formuleret mål, at vedvarende energi i 2020 skal udgøre 30 % af det endelige energiforbrug.

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, siger:

- Byggeerhvervet påtager sig gerne en hovedrolle, og et grønt byggeri i verdensklasse er ikke blot til gavn for miljøet og bygningsejerne. Det vil løfte byggeerhvervet og bane vej for dansk produkt- og teknologiudvikling på byggeriets område til gavn for både hjemme- og eksportmarkederne.

Michael H. Nielsen vil gerne finde frem til de bæredygtige løsninger, og det kan gøres - og gøres godt - ved hjælp af forsøgsbyggeri:

- Vi skal med andre ord genoplive tidligere tiders forsøgsbyggerier. Den vej vil være oplagt at betræde igen, og staten bør, som led i udmøntningen af globaliseringsmidlerne til efteråret, prioritere forsknings- og innovationsaktiviteter indenfor lav- og plusenergibyggeri.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109