23948sdkhjf

Dansk Byggeri rådgiver om tyske regler

Det kan være dyrt for danske byggevirksomheder, hvis de ikke er opmærksomme på forskellene mellem danske og tyske regelsæt. Det gør byggeriets organisation nu noget ved.
Tyskland er et oplagt mål for danske byggevirksomheder, der vil drage fordel af den fri bevægelighed over grænserne.

Er man ikke opmærksom på de tyske regler, kan eventyret syd for grænsen dog hurtigt blive et dyrt bekendtskab.

Ifølge Dansk Byggeri kan der vanke bøder på op mod 500.000 €, hvis man ikke har styr på anmeldelser og attester, og for at undgå dette, tilbyder organisationen nu sine medlemmer gratis rådgivning på området:

- Selv virksomheder med tætte bånd til Tyskland kan have vanskeligt ved at overskue alle reglerne og kancellisproget. Ude på virksomhederne føler man ofte, at det kræver en tysk juraeksamen for at udfylde papirerne. Vi har lagt vægt på at lave en meget konkret step-by-step-guide med forklaringer, som alle kan forstå, forklarer Anita Kurowska Larsen, der er eksportrådgiver i Dansk Byggeri.

Hun henviser til den såkaldte ”Tysklandsvejledningen”, der er udviklet med henblik på at imødekomme behovet for praktisk rådgivning.

Vejledningen er rettet mod byggevirksomhed i Tyskland uden fast driftssted. Den skal ses som en dosmerseddel over punkter, der skal være styr på, før kranerne ubekymret kan startes.

Dansk Byggeri har i arbejdet med vejledningen fået ekspertbistand fra de tyske rådgivere; Nielsen Wiebe & Partner samt Schröder & Kollegen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109