23948sdkhjf

Ejendomskoncern erklærer datterselskab konkurs

K/S Frodes Plads, der er et selskab under Schaumann Properties, har indgivet konkursbegæring. Det sker som følge af gentagne erstatningskrav fra kunderne vedrørende byggesjusk.
De første år har ikke udviklet sig helt som ventet for de 38 familier, der er flyttet ind i det såkaldte Frodes Have i Ølstykke.

Ifølge Børsen har beboerne kæmpet med følgerne af omfattende byggesjusk, herunder fugtskader og skimmelsvamp, men nu er bygherren – projektselskabet K/S Frodes Plads – begæret konkurs:

- Det er rigtigt, at vi efter et langt forløb, hvor vi har brugt meget betydelige ressourcer på at rette entreprenørens fejl, er nået til den erkendelse, at der er enkelte købere, som vi simpelthen ikke kan stille tilfreds. Derfor har vi valgt ikke at bakke datterselskabet op, siger Jens Schaumann, der er administrerende direktør hos Schaumann Properties.

Direktøren mener grundlæggende, at projektelskabet har afleveret et byggeri, der er i orden. Han betegner således enkelte køberes krav som ”urimelige”:

- Vi kan konstatere, at nok er nok, siger Jens Schaumann.

Trak sagen i langdrag
Den udlægning er advokat Steen Klein ikke enig i. Han har kørt en sag mod projektselskabet for ti af beboerne, men som følge af konkursen tror han ikke længere på, at erstatningskravene bliver indfriet:

- Schaumann forsøgte at trække sagen i langdrag, og mine klienter har netop fået en udeblivelsesdom på tilsammen 8 mio. kroner. Jeg er fuldstændig uenig i Jens Schaumanns betragtninger, ellers havde vi ikke udtaget stævning. Jeg har set den håndværksmæssige kvalitet, og den er bestemt ikke verdens bedste. Der er flere eksempler på, at udbedringerne har efterladt boligen i endnu værre stand end før mangelsafhjælpningen, lyder det fra advokaten.

Schaumann har tidligere tilbudt sagsøgerne 20.000 kroner pr. husstand, men udeblivelsesdommen har givet dem medhold i krav i spændet 350.000-700.000 kroner pr. husstand.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094