23948sdkhjf

Historisk område skal renoveres

Efter sommerferien skydes en arkitektkonkurrence om renovering af Ribe Domkirkeplads i gang. Den økonomiske ramme for projektet er på 40 millioner kroner.
Esbjerg Kommune og Realdania har indledt partnerskab i bestræbelserne på at omdanne pladsen omkring Ribe Domkirke til et værdigt og aktivt byrum.

De to parter har netop gennemført en byrumsanalyse og udarbejdet et konkurrenceprogram for pladsen. Efter sommerferien udskrives en arkitektkonkurrence om pladsens udførelse.

Gadenettet omkring Domkirken er stort set uændret siden middelalderen, og mange af byens historiske huse og anlæg er fint bevaret. Selve domkirkepladsen lider derimod under bilernes indtog og er nærmest ’sunket’ i jorden, efterhånden som byen er vokset op omkring kirken.

Aktiviteter og udeservering
Målet med den kommende sanering af domkirkepladsen er, at pladsen i større omfang end i dag skal kunne tages i brug af de mennesker, der bor i byen og af de besøgende turister, og den skal således give mulighed for at rumme et rigt udbud af aktiviteter og funktioner.

Det er tanken, at pladsen skal give opholdsmuligheder, herunder mulighed for udeservering fra områdets hoteller, restauranter og cafeer. Arbejdet med udviklingen af domkirkepladsen vil ske i tæt samarbejde med Ribe Domsogns Menighedsråd og i respekt for pladsens funktion som kirkeplads.

- Både Domkirken i Ribe og den omkringliggende bebyggelse tilhører toppen af den danske bygningskultur, men det er ingen overdrivelse at påstå, at pladsen omkring domkirken i dag, set med nutidens øjne, er stærkt invalideret af fortidens uheldige indgreb og bilernes hensynsløse indmarch i den ellers så velbevarede historiske bykerne, siger Realdania-direktør Hans Peter Svendler.

Den økonomiske ramme for projektet er på 40 millioner kroner eksklusiv moms. Heraf bidrager Realdania med cirka 29 millioner, mens Esbjerg Kommune står for den resterende del af finansieringen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079