23948sdkhjf

Krisen er afblæst hos Kirsch

Den nordjyske persiennefabrik oplever pæn vækst i eksporten til de skandinaviske lande, og det opvejer efterhånden tilbagegangen på hjemmemarkedet.
Kirsch A/S fra Aars, der er del af solafskærmnings-koncernen Kirsch Scandinavia, har som mange andre været gennem en periode med svigtende ordreindgang og fyringsrunder.

Tilbage i januar sagde persienne-fabrikken således farvel til 29 af sine godt 120 medarbejdere, og siden har de tilbageværende frygtet for fremtiden.

Det behøver de imidlertid ikke gøre længere, for ifølge fabriksdirektør Michael Hovgaard peger pilen nu igen opad:

- Usikkerheden er forbi. Vi kan se, at ordretilgangen har fundet et stabilt niveau, markedet er kommet i bevægelse igen. Man kan sige, at det vi taber på det danske marked stort set dækkes ind af vores fremgang i Skandinavien, siger han til Nordjyske Medier.

Fabrikken har en relativt løntung produktion, men det til trods er der ingen planer om outsourcing. I persiennebranchen er det nemlig afgørende at være tæt på kunderne:

- Det kræver, at vi er fysisk tæt på markedet, og derfor er produktionen på ingen måde i fare for at blive outsourcet, siger Michael Hovgaard.

Han fortæller, at fabrikken pt. håndterer godt 850 ordrer om dagen, hvoraf en del altså går via søsterselskaberne i Sverige og Norge.

De seneste tre måneder har travlheden på fabrikken været stor, og i flere omgange er der taget medarbejdere ind igen. Kirsch har netop taget et helt nyt produktionsapparat til fremstilling af persienner i brug - en investering på godt 500.000 euro.

Kilde: Nordjyske Medier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078