23948sdkhjf

Boligejerne er blevet byggelystne

Både banker og arkitekter mærker en stigende tendens til, at flere vælger en ombygning frem for at købe nyt hus.
Boligmarkedets stilstand får i stigende grad de danske boligejere til at undersøge mulighederne for at bygge om.

Således ser markedet pt. en tendens til, at boligejere med lyst til nye rammer renoverer boligen frem for at gå på jagt efter et nyt hus.

- Regeringens renoveringspulje har fungeret som startskud til renoveringer, og en del har suppleret op med banklån, siger Dorte Damgaard Nielsen, produktkonsulent i Sydbank, til Børsen.

Hos kollegerne i Jyske Bank har man introduceret et nyt produkt, ”Jyske Boligforbedring”, som en direkte konsekvens af den øgede efterspørgsel, og kunderne har taget godt imod den nye lånemulighed.

Hos tegnestuen Årstiderne Arkitekter oplever man et stigende antal henvendelser fra ejere af type- og parcelhuse fra 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne, og medindehaver Mikkel Westfall mener, at der er ved at ske et skift i boligejernes langsigtede planlægning:

- I dag køber kun de færreste for at sælge igen om to år med stor fortjeneste. Boligen er blevet en langtidsinvestering, og folk leder efter et sted, hvor de gerne vil blive, siger han.

De ombygningsprojekter, som Årstiderne Arkitekter typisk får ind, handler blandt andet om at reducere store gangarealer og etablere adskilte forældre- og børneafdelinger. Endvidere er bedre isolering og nye energiformer i fokus hos kunderne.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093