23948sdkhjf

Bygherrer slipper billigere

Landets største bygherrer er begyndt at profitere af den lave byggeaktivitet. I dag er det nemlig 15-20 % billigere at bygge end for bare et år siden.
Ifølge Bygherreforeningen er de større bygherrer begyndt at mærke en positiv side af det lave aktivitetesniveau i branchen - nemlig tendens til faldende licitationspriser:

- Vore medlemmer oplyser, at de har mærket et markant skift inden for det seneste halve år. Tidligere var det ofte sådan, at licitationsresultaterne lå højere end budgetterne. I dag får medlemmerne positive overraskelser, når licitationsresultaterne kommer ind, siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, til dagbladet Børsen.

Årsagen er stigende konkurrence mellem virksomhederne, som i flere tilfælde går langt for at underbyde hinanden.

Henrik L. Bang anslår, at byggeriet pt. er 15-20 % billigere end for et år siden men understreger samtidig, at situationen sidste år var ekstraordinær med ganske få bydende.

Bygherreforeningen repræsenterer 85 ejendomsaktører inden for primært offentligt byggeri. Blandt medlemmerne er Sjælsø Gruppen, Carlsberg, By & Havn, VKR gruppen samt en stor del af landets kommuner.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078