23948sdkhjf

Pihl vinder to kæmpekontrakter

E. Pihl & Søn skal de kommende år stå bag havneprojekter i Libanon og på Jamaica. Den samlede værdi af kontrakterne er mere end 1,3 mia. kroner.
Der er rigtig godt gang i forretningen hos entreprenørkoncernen E. Pihl & Søn, der netop har sikret sig adgang til to store havneprojekter henholdsvis i Libanon og på Jamaica.

I Libanon skal Pihl stå bag en stor udvidelse af containerhavnen i Beirut, mens opgaven på Jamaica omfatter et helt nyt anlæg til modtagelse af krydstogtskibe samt opførelse af række bygninger.

Spunskaj, promenade og georgianske bygninger
Projektet på Jamaica - som Pihl har vundet i totalentreprise hos rederiet Royal Caribbean - består af to kontrakter til en samlet værdi af cirka 850 mio. kroner.

Den ene omfatter etablering af en 760 meter lang spunskaj, kystsikring af en strækning på 700 meter, anlæg af en ny promenade på 600 meter, dræning, alle nødvendige forsyningsledninger og belægninger samt en mindre havn til turbåde, p-pladser til taxaer og turistbusser og en trolleybane.

Den anden kontrakt lyder på opførelse af samtlige bygninger på et 95.000 m2 stort indvundet areal. Konceptet er tegnet af Royal Caribbeans amerikanske arkitekt og ingeniør, Idea Inc., og bygningernes arkitektur er tilpasset 1800-tallets georgianske arkitektur, der er karakteristisk for de historiske huse i Falmouth.

Ny kaj i Beirut
Udvidelsen af containerhavnen i Beirut er vundet i joint venture med libanesiske Hourie. Den omfatter en ny kaj på cirka 500 meter med tilhørende oplagsarealer på cirka 180.000 m2. Der er her tale om en forlængelse af den 600 meter lange betonkaj og bølgebryder, som Pihl opførte tilbage i 1998.

Kontraktperioden er på 915 dage, hvoraf de første 180 dage er afsat til geologiske undersøgelser. Således er det først, når de vanskelige bundforhold i Beirut Havn er undersøgt og kortlagt, at projekteringen kan færdiggøres og byggeriet begynde. Byggeperioden vil herefter være på to år.

Pihl forventer at udstationere cirka 15 ingeniører og formænd, der skal lede de lokale arbejdere på byggepladsen.

Kontrakten lyder på 128,1 mio. $ og er vundet i konkurrence med otte tilbudsgivere fra hele verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08