23948sdkhjf

Ambitiøs og bæredygtig arkitektur på Louisiana

Bæredygtighed er ikke ensbetydende med arkitektoniske kompromiser – tværtimod. Tegnestuen 3XN har forenet avancerede teknologier og intelligente materialer i en bæredygtig pavillon, der kan opleves på kunstmuseet Louisiana fra i dag.
Selvrensende overflader, faseændrende materialer og indbyggede sensorer, der opsamler energi fra de besøgendes fodtrin.

Der er mulighed for et opleve fremtidens arkitektoniske muligheder på nært hold i 3XN pavillonen ’Learning from Nature’, der er en del af Louisianas aktuelle og meget anmelderroste udstilling ’Fremtidens arkitektur er grøn!’.

Inspirationen fra naturen skal tages helt bogstaveligt, for naturens kredsløb er udgangspunkt for både formgivning, materialer og energiudveksling. Pavillonen er formet som et moebius bånd, der symboliserer naturens cyklus, og konstruktionen har egenskaber, der ligner naturens – eksempelvis bidrager nanobelægningen til at rengøre overfladen og rense luften.

Derudover er pavillonen bygget af nedbrydelige materialer og er 100 % selvforsynende med energi.

- Oftest betragter vi ressourceforbrug som et problem, der skal minimeres for enhver pris. Men i stedet for kun at fokusere på nedsat energiforbrug burde vi fokusere på at producere og forbruge energi og materialer på en mere begavet måde end tilfældet er i dag, forklarer Kim Herforth Nielsen, grundlægger af 3XN.

Milepæl
Tegnestuen etablerede i 2007 en særlig udviklingsafdeling med henblik på netop at integrere nye materialer og teknologier, og pavillonen er således en foreløbig milepæl i afdelingens arbejde:

- Pavillonen er et enestående eksempel på, hvilke muligheder vi vil få med fremtidens materialer. Med ’Learning from Nature’ vil vi gerne vise, at man med afsæt i naturens intelligente systemer kan skabe ambitiøs og bæredygtig arkitektur – og dermed udfordre de traditionelle forestillinger om, hvad bæredygtige materialer kan, siger udviklingschef Kasper Guldager Jørgensen.

Den grønne pavillon er designet af 3XN og konstrueret i samarbejde med blandt andet Cowi og engelske Stage One.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141