23948sdkhjf

Herning får international multiarena

Elitefacilitetsudvalget, der er nedsat af staten, har netop bevilget 15 millioner kroner til en opgradering af den kommende MCH Multiarenaen i Herning. Den får nu plads til 12.500 tilskuere.
Herning Kommune har søgt Elitefacilitetsudvalget om støtte til at opgradere en ny messehal i Messecenter Herning til international multiarena, og udvalget har netop bevilget 15 mio. kroner til projektet.

Pengene skal blandt andet gå til etablering af tribuner til 12.500 siddende tilskuere, VIP-faciliteter, skybox lounges samt alle de servicefaciliteter, der kræves i en international multiarena. I alt ventes opgraderingen at løbe op i 52,1 mio. kroner.

- Elitefacilitetsudvalget har med bevillingen til multiarenaen i Herning været katalysator for et projekt med både offentlige og private investorer, der forbedrer Danmarks muligheder for at tiltrække de allerstørste internationale idrætsbegivenheder, siger Torben Frølich, direktør for Elitefacilitetsudvalgets sekretariat.

Bevillingen fra Elitefacilitetsudvalget kommer i kølvandet på, at Sport Event Denmark har udpeget Herning Messecenter som vinder af udbuddet om ’dispositionsret over multifunktionel sportsarena i Vestdanmark’. Det betyder med andre ord, at den nye multiarena i Herning bliver én af to satsningsarenaer i landet i forbindelse med afholdelse af store internationale idrætsbegivenheder.

Kilde: Elitefacilitetsudvalget

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094