23948sdkhjf

Kommune: Ingen forsinkelse trods nye lokalplaner

Naturklagenævnet har besluttet, at der skal udarbejdes nye lokalplaner for to af stationerne til den kommende metrocityring i København. Kommunen forventer dog ikke, at de vil rokke ved planlægningen af projektet.
Selvom der skal udarbejdes lokalplaner for de kommende metrostationer ved Marmorkirken og Gammel Strand, bliver metrobyggeriet ikke forsinket.

Det fastslår Torben Gleesborg, centerchef i teknik- og miljøforvaltningen i København, over for Ingeniøren:

- Vores umiddelbare vurdering er, at vi kan udarbejde de lokalplaner, som vi er blevet dømt til, uden at det vil betyde tidsmæssig forsinkelse for metroprojektet. Det forberedende arbejde, som Metroselskabet er i gang med, forventes også at kunne fortsætte uden forsinkelse, siger han.

Den udlægning deles af Naturklagenævnet, hvor man heller ikke forventer forsinkelser. Det skyldes, at arbejdet under jorden gerne må begynde, før lokalplanerne for overfladen er på plads:

- Det er et kæmpe anlægsarbejde, hvor der skal laves mange forberedende manøvrer i de kommende år. Og først når stationsforpladserne skal indrettes - og det kan godt vare nogle år - skal man forinden have lavet en lokalplan og høre borgere og andre myndigheder i den forbindelse, siger formand for Naturklagenævnet, Lars Busck.

Københavns Kommunes havde i første omgang besluttet, at det ikke var nødvendigt at udarbejde lokalplaner for de to metrostationer, men den afgørelse blev altså ophævet.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125