23948sdkhjf

Tarkett vil indsamle gulvrester

Hvert år går omkring 100.000 m2 vinylrester til spilde. Det vil gulvproducenten Tarkett nu gøre noget ved og indleder derfor et genanvendelsesprojekt.
Hvert år lægges 1,1 millioner m2 vinylgulve i Danmark. I den proces går cirka 100.000 m2 til spilde som rester, og kun 7 % af disse genbruges i dag.

Som den eneste gulvleverandør i Norden genanvender Tarkett nogle af spildmaterialerne. I alt 8.000 m2 blev det til sidste år, men nu skal tallet i vejret.

I 2009 er det således målet, at dobbelt så meget - altså 16.000 m2 spildmateriale - skal tilbage i produktion:

- Genanvendelsesprojektet er en del af en indsats, som vi kalder for "tænk længere". Den bygger på et helhedsperspektiv, hvor mennesker, natur og økonomi skal hænge godt sammen. Vi mener, at det er muligt at skabe et bæredygtigt samfund, samtidig med at opbygge en succesrig forretning med tilfredse kunder, siger Magnus Lindholm, der er nordisk marketingchef for projekter i Tarkett-regi.

For at øge genanvendelsen arbejder Tarkett intensivt på at komme i dialog med gulvlæggere på byggepladser, entreprenørvirksomheder samt arkitekter. Gulvlæggerne nås gennem opstilling af affaldscontainere på byggepladser i Danmark, mens arkitekter og de politiske beslutningstagere skal fåes i tale via kundemøder.

I dette efterår vil privatpersoner, som bygger om derhjemme, også kunne aflevere deres vinylrester hos udvalgte forhandlere.

For hvert kilo, der genanvendes, donerer Tarkett 1 sek. til SOS-Børnebyerne.

Kilde: Tarkett

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11