23948sdkhjf

Asfaltindustrien: Funktionskontrakter er vejen frem

Funktionskontrakter på vejvedligehold mellem kommunerne og asfaltvirksomhederne er den bedste løsning for alle parter. Det blev konklusionen på en stort anlagt konference i sidste uge.
Knap 100 deltagere fra landets kommuner, Vejdirektoratet, rådgiversiden og asfaltfirmaerne i Danmark tog tirsdag i sidste uge til konference i Middelfart, og de fremmødte var ikke i tvivl om, hvordan fremtidens anlægsopgaver skal tackles.

Der skal i højere grad fokus på funktionskontrakter frem for traditionelle udbudskontrakter, fordi det vil medføre flere fordele for alle parter.

For en kommune giver funktionskontrakter et klart og tydeligt overblik over de årlige udgifter til vejvedligehold på et nærmere defineret antal veje, typisk 12-15 år frem i tiden. Samtidig får kommunen frigjort ressourcer i de tekniske afdelinger, når der ikke løbende skal fremstilles udbudsmateriale og gennemføres licitationer.

For asfaltentreprenøren er der den fordel, at indtjeningen bliver mere stabil, hvilket vil sikre beskæftigelse og give stor frihed i planlægning, metodevalg, udførelse og valg af materialer.

- Finanskrise, økonomisk tilbageslag, stigende arbejdsløshed, dårligt vedligeholdte veje… Det er en rigtig kedelig cirkel, som vi skal ud af hurtigst muligt. Her kan funktionskontrakter især på den overskuelige del af vejnettet være et meningsfuldt virkemiddel, som både giver vejvedligehold, job og vækst – hvis vi vel at mærke forstår at gøre det rigtigt, siger Anders Hundahl, administrerende direktør i Asfaltindustrien.

I dag er der funktionskontrakter med en total entreprisesum på 1,5 mia. kroner. Det svarer til 5.100 kilometer vej eller 6 % af vejnettet.

Kilde: Asfaltindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113