23948sdkhjf

Erhvervsmand investerer 140 millioner i havneprojekt

Karsten Ree, medinvestor i Danish Biofuel Holding, køber 20 hektar havnearealer og skaber grundlaget for den hidtil største udvidelse af Grenaa Havn.
Havneudvidelsen igangsættes med det samme, og de nye faciliteter vil allerede stå klar i sommeren 2010. Dermed vil Grenaa Havn for alvor markere sig som Danmarks energi- og miljøhavn.

Der bliver tale om 495 meter ny kaj og cirka 400.000 m2 nye havnearealer. Samtidig bliver hele havnebassinet i den nye Nordhavn uddybet til minimum 11 meter. Bassinets areal bliver over 250.000 m2 – svarende til knap 40 fodboldbaner.

Det betyder, at Grenaa Havn fremover kan tage imod skibe med stor dybgang og en længde på op til 300 meter. Den slags skibe vil bidrage til en fortsat positiv udvikling af såvel industri- som trafikaktiviteterne på havnen.

Karsten Ree er medinvestor i Danish Biofuel Holding, der ønsker at bygge fremtidens bæredygtige bioraffinaderi på Grenaa Havn. Og blandt forudsætningerne for etableringen er direkte adgang til kajplads. Det finder man netop på Grenaa Havn – efter udvidelsen vel at mærke:

- Nogle skal jo vise vejen, og jeg er en af dem, der har råd til det. Jeg har taget førertrøjen på for at få sparket gang i tingene. I Danish Biofuel Holding A/S har vi hidtil ønsket at vente på den endelige VVM-godkendelse. Den venter vi stadig på, men én af forudsætningerne, for at fabrikken bliver en realitet, falder nu på plads, nemlig at Nordhavnen bliver færdig, siger Karsten Ree.

Kilde: Grenaa Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078