23948sdkhjf

To arkitektfirmaer kæmper om vandtræningscenter

Først var der fem, nu er der to. Egmont Højskolens nye vandtræningscenter skal enten tegnes af Cebra eller Cubo Arkitekter.
Arkitektfirmaerne Cebra A/S og Cubo Arkitekter A/S står i spidsen for to ligeværdige hold, der kæmper om at tegne Egmont Højskolens vandtræningscenter i Hou.

Holdene deltager i et parallelt forhandlingsudbud frem til september, hvorefter en bedømmelseskomite udpeger den endelige vinder først i oktober:

- Det er svært at vælge byggeprojekt, og det tager tid at nå frem til de bedst mulige løsninger. Vi laver en sammenfattende vurdering af arkitektoniske, æstetiske, funktionelle, tekniske og selvfølgelig økonomiske forhold. Et lavt energiforbrug er derfor også i fokus. Og meget vigtigt er en forventning om innovative løsninger indenfor rehabilitering og total tilgængelighed for personer med forskellige handicap, siger højskoleforstander Ole Lauth.

Et arkitektonisk landmark
Vandtrænings-projektet er døbt ”Bevæg Befri Beløn”, og byggeriet ventes færdigt i 2012. Det gennemføres i partnerskab med Realdania, og her har man store forventninger til resultatet:

- Projektet har en høj grad af demonstrationsværdi i forhold til at få ny viden om byggeløsninger til undervisning og rehabilitering, der understøtter bevægelse for alle. Det nye vandtræningscenter kommer desuden til at stå som et arkitektonisk landmark, der kan give en fornyet helhed til højskolens bygninger, siger direktør Hans Peter Svendler.

Bedømmelseskomiteen består af vandtræningscentrets styregruppe og to fagdommere Anette Brunsvig Sørensen og Anders Tyrrestrup, der begge er udpeget af Akademisk Arkitektforening.

Cebras forslag er udarbejdet i samarbejde med Niras, mens Cubo Arkitekter har Hjælpemiddel Instituttet, Force 4 architects, GBL Gruppen, DBI samt Hundsbæk & Henriksen med på holdet.

De tre øvrige prækvalificerede konsortier var C. F. Møller / Cowi, Arkitema / Bascon / Con-Pro samt KHR Arkitekter/ Poulsen & Partnere/ Alectia.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078