23948sdkhjf

Storentreprenører tjener flere penge

En ny undersøgelser peger på, at de store entreprenører - trods en hård kamp for tilpasninger - er blevet bedre til at tjene penge.
Børsen Research har netop fået foretaget en undersøgelse af situationen i byggeriet, og konklusionen er, at flere af de større entreprenører har øget indtjeningen trods dalende omsætningstal.

Udover de markante nedskæringer på personalesiden peger undersøgelsen på indkøbssituationen som en væsentlig årsag til de forbedrede bundlinjer.

I forhold til for to år siden, hvor der var maksimalt pres på tempoet i branchen, er underleverandør- og håndværkerpriser nemlig igen ved at være tilbage på det gamle niveau:

- Det er lettere at styre byggerierne nu. Det gælder både tidsplanerne og økonomien. Der er kommet mere ro på byggepladserne, siger Kurt Poulsen, direktør hos KPC Byg, til Børsen.

Han står selv i spidsen for en virksomhed, der har sænket antallet af medarbejdere fra 250 i 2006 til 100 i dag. Til gengæld forventer han at bytte sidste års underskud på 23 mio. kroner ud med et plus på 40-50 mio. kroner for 2009.

Også landets største entreprenør, MT Højgaard, oplever for tiden støt stigende resultatgrad på trods af mindre omsætning, og billedet er nogenlunde det samme hos Per Aarsleff samt Pihl & Søn.

Hos NCC Construction Danmark kan koncerndirektør Morten Chrone ikke komme ind på den øjeblikkelige økonomiske situation, fordi moderselskabet er børsnoteret.

Han kan dog nikke genkendende til betragtningerne om, at det er blevet billigere at lave aftaler med underleverandørerne og vurderer, at der er tale om prisfald i niveauet 10-30 %.

Til gengæld skal entreprenørerne så også i højere grad end tidligere holde et vågent øje med den økonomiske situation hos samarbejdspartnerne:

- Vi skal være sikre på, at underentreprenøren også er der om seks måneder. Vi ser eksempler på, at nogle af dem sænker priserne til under kostniveau, og de er i risiko for at være konkurs, før byggeriet er færdigt. Går de konkurs midt i det hele, så er det dyrt at få lavet færdigt, siger Morten Crone.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078