23948sdkhjf

Årsdag i klimaets tegn

Argumenterne for at øge brugen af træ i byggeriet ligger til højrebenet, men hvordan udnytter træindustrien det til egen fordel? Dette var blandt de centrale temaer hos Træets Arbejdsgivere i sidste uge.
Torsdag i sidste uge dannede Industriens Hus på Rådhuspladsen i København rammen om Træ- og Møbelindustriens Årsdag 2009.

Henrik Thorlacius-Ussing, formand hos Træets Arbejdsgivere, tog udgangspunkt i et af tidens hotte emner, da han i sin tale bød dagens fremmødte velkommen:

- Det er min drøm, at træprodukter bliver skrevet ind i en aftale, der skal afløse Kyuoto-aftalen. Den bliver forhåbentlig skrevet under senere på året under klimakonferencen i København, der giver os en unik mulighed for at præge debatten, lød det fra formanden.

Obama skal overbevises
I træindustrien er de fleste enige om, at træets evne til at optage CO2, er et fremragende salgsargument for industrien. Spørgsmålet er bare, hvordan man får meningsdannerne i klimadebatten til at få øjnene op for disse facts.

Her arbejder træindustriens organisationer på en lang række tiltag, og Henrik Thorlacius-Ussing kunne blandt andet fortælle om bogen ”Gør noget ved klimaet: Brug træ”, der netop er blevet trykt på dansk i 10.000 eksemplarer samt den fælleseuropæiske web-kampagne ”Use Wood Right”, som skal få borgere til at uploade billeder af træ i forskellige sammenhænge.

Et væsentligt fokuspunkt i disse måneder er dog det forestående klimatopmøde i København. Her skal verdens politikere i almindelighed - og den amerikanske præsident Barack Obama i særdeleshed - overbevises om træets miljømæssige egenskaber:

- Hvis træprodukterne opnår status som co2-lagre, har træindustrien en kæmpe mulighed for at rykke fra de andre, fastslog Henrik Thorlacius-Ussing.

Senere på eftermiddagen gav blandt andre White Arkitekter og Taasinge Træ et indblik i, hvordan de konkret arbejder med at øge brugen af træ i byggeriet. Lauritz Rasmussen, direktør hos Taasinge Træ, fortalte blandt andet om projektet ”Bedre billigere boliger”, hvor 250 boliger med konstruktion i træ er opført til en m2-pris på 4.500 kroner.

Endvidere kunne han berette om, at Taasinge Træ har været involveret i renovering af gamle etageejendomme i beton, hvor isoleringsevnen er meget lav. Her har firmaet isoleret bygningerne indvendigt med træplader, og Lauritz Rasmussen vurderede, at potentiale på området er stort.

Foto: Taasinge Træ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094