23948sdkhjf

Saxo Bank-domicil vinder international pris

3XN’s markante hovedsæde til Saxo Bank er udpeget som vinder af den fornemme RIBA International Award 2009.
Saxo Banks hovedsæde har tiltrukket sig mange nysgerrige blikke fra forbipasserende på Tuborg Havn allerede før bygningen stod færdig i august 2008.

Nu er den iøjnefaldende bygning blevet hædret med den fornemme RIBA International Award, der gives til best practice blandt internationale medlemmer af den engelske arkitektforening RIBA (The Royal Institute of British Architects). 3XN er den eneste danske tegnestue blandt de 15 vindere:

- RIBA er ikke en hvilken som helst pris. Der ligger et meget grundigt stykke arbejde bag fra komiteens side, og de har besøgt alle nominerede projekter, lyder det stolt fra 3XN-grundlægger Kim Herforth Nielsen.

Bygningen er kendetegnet ved sit dynamiske udtryk, og inden for udmærker den sig ved sin transparens, idet alle etager er forbundet i et åbent kontorlandskab centreret omkring et blødt formet atrium, hvor en bred trappe snor sig mod toppen. Kim Herforth Nielsen forklarer om bygningens design:

- Bygningen ser ud som den gør, fordi det stærke udtryk på én gang spiller op til omgivelserne og samler området. Indvendigt bygger huset på en miljøfilosofi, som er udviklet i tæt samarbejde med Saxo Bank. De åbne etager skaber lærende miljøer og fremmer dermed interaktion og videndeling. I den forbindelse bruger vi de erfaringer vi har fra uddannelsesbyggerier, siger han.

RIBA International Award overrækkes ved en reception i London d. 14. juli.

Kilde: 3XN

Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093