23948sdkhjf

Aalborg på vej med å-projekt

Kommunen vil have åbnet Østerå i den østlige udkant af bymidten. Anlægsudgifterne på 80-100 mio. kroner skal efter planen finansieres via egne midler samt diverse tilskud. Projektet skal både forskønne byen og imødegå konsekvenser af klimaforandringer.
Århus er landskendt for sit åløb gennem byen, og nu kan Aalborg Kommune være på vej med et lignende projekt.

Der har tidligere været politiske drøftelser om en åbning af Østerå, som løber under jorden lige øst for centrum, men nu er planerne for alvor ved at tage form.

- Vi har budgetteret med, at vi vil have lavet de her tekniske beregninger, og det er det, som der er penge til at gøre, og så må man tage stilling til resten efterfølgende. Men vi ønsker at arbejde videre med det her projekt, det er rigtigt spændende, og det vil virkelig skabe værdi i Aalborg by, siger teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard til Nordjyske Medier.

Hun peger dog på, at finansieringen af de anslåede 80-100 mio. anlægskroner er altafgørende for, om projektet kan realiseres. Foreløbigt er der lagt op til en finansieringsløsning, der dels indebærer egenfinansiering og dels støtte fra regeringens pulje til grøn vækst, EU samt diverse fonde.

- Det er ikke kun et byforskønnelsesprojekt, det er også et miljøprojekt, og vi skal have lavet en udredning af, hvilken økonomi, der ligger i den skattefinansierede del, og hvilken økonomi, der ligger i kloakforsyningen, siger rådmanden.

Åbningen af Østerå vil i givet fald have sit udspring ved tekstilfabrikken Gabriel. Den vil herfra løbe via det tidligere godsbaneareal, gennem forlystelsesparken Karolinelund til kulturcentret Nordkraft og det kommende Musikkens Hus ved fjorden.

De foreløbige visualiseringer af projektet er udarbejdet af landskabsarkitekter fra firmaet Metopos som led i masterplanen for den såkaldte "Karolinelundskilen".

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125