23948sdkhjf

Friis & Moltke tegner Tornbjerg Gymnasium

Arkitektfirmaet Friis & Moltke A/S har i samarbejde med entreprenørfirmaet Pihl & Søn og ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard vundet konkurrencen om til - og ombygning af Tornbjerg Gymnasium ved Odense. Byggeriet har et samlet budget på 63 mio. og forventes færdiggjort i oktober 2010.
Tornbjerg Gymnasium er tegnet af Friis & Moltke i 1980, og til - og ombygningen skaber først og fremmest plads og rum for flere elever og lærere - i alt 30 klasser mod de nuværende 18. Derudover vil udviklingen af gymnasiet skabe bedre og tidssvarende rammer om naturfag, musik, idræt, drama og billedkunst samt understøtte den videnssøgning, en stor del af undervisningen er centreret om i dag. Den nye tilbygning er en naturlig videreudvikling af gymnasiet, og vil ajourføre de områder, hvor den pædagogiske og faglige udvikling med tiden er "vokset ud" af huset.

Som motivation for valget af forslaget, anfører bedømmelsesudvalget bl.a. at;
- Hovedgrebet, med tilbygninger, der underordner sig den oprindelige struktur, forekommer rigtig og giver det samlede anlæg en fin balance samt at man ved hjælp af de store, røde murstensflader ved trapperne samt læmurene, bindes nyt og gammelt til et fint harmonisk anlæg, hvor det tydeligt markeres, hvad der er nyt og gammelt.

Projekteringsarbejdet er påbegyndt.

Kilde: Friis & Moltke

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172