23948sdkhjf

Danskerne mere positive over for energirenovering

Stigende energipriser og -afgifter bekymrer boligejerne, og de vil derfor gerne energirenovere boligen. De ved bare ikke helt, hvordan de skal gribe det an.
Bolius har spurgt 1.180 boligejere om, hvad der bekymrer dem mest vedrørende deres bolig, og her svarer 45 % stigende energipriser og -afgifter:

- Det er en usikkerhed, at vi ikke ved, hvor meget dyrere vi skal sidde i det. Mange boligejere vil gerne gøre deres hus mere energirigtigt, men de ved ikke helt, hvordan de skal gribe det an. Og usikkerhed gør folk bekymrede, siger fagredaktionschef, Kristine Virén, til Bolius’ hjemmeside.

Den udlægning er Mette Mechlenborg - der forsker i boligen og parcelhusets kulturelle betydning på Syddansk Universitet - enig i:

- De færreste er født med hænderne ordentlig skruet på og kan ikke lave det hele selv. Samtidig kan vedligeholdelse være svær at presse ind i vores budget, selv om vi ved, det er nødvendigt - det er lige som med tandlægen, siger hun.

Resultatet af Bolius’ undersøgelse er bemærkelsesværdigt, fordi det ofte er fremhævet, at netop energirenoveringer droppes til fordel for nyt køkken eller badeværelse. Mette Mechlenborg mener, at finanskrisen og mediernes øgede fokus på energi og miljø har været med til at flytte boligejerne:

- Vi er ved at besinde os efter forbrugsfesten og er blevet mere moralske omkring vores forbrug. Og det er andre, der bestemmer, hvad energien koster, påpeger hun.

Kilde: Bolius

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094