23948sdkhjf

NCC-regnskab påvirket af trægt marked

Sammenlignet med 2008 er driftsresultatet i årets første kvartal reduceret fra 22 til 6 mio. kroner, mens ordreindgangen er faldet med 57 % hos NCC Construction Danmark.
- Kvartalet er påvirket af den generelle afmatning. To bankpakker og en skattepakke har ikke ændret ved det faktum, at udviklingen i den danske økonomi har vist sig værre end forventet.

Sådan lyder kommentaren fra direktør Torben Biilmann ovenpå offentliggørelsen af selskabets kvartalsregnskab, der vidner om tilbagegang på alle nøgletal.

Sammenlignet med 2008 er nettoomsætningen således faldet med 15 % til 589 mio. kroner, mens ordreindgangen er svundet ind med hele 57 % til 377 mio. kroner. Driftsresultatet lyder på 6 mio. kroner mod 22 mio. i de første tre måneder af 2008:

- Vi har løbende haft fokus på at tilpasse organisationen, og det har indtil videre betydet, at 50 funktionærer har forladt selskabet i 1. kvartal 2009, og yderligere 90 personer er i fratrædelse pr. 31. marts. En reduceret omsætning og omstruktureringsomkostninger er forklaringen på, at vi kommer ud med et kvartalsregnskab, der er 16 mio. lavere end 1. kvartal 2008, lyder det fra Torben Biilmann, som dog spår fremgang på en række områder:

- Jeg forventer øget efterspørgsel indenfor energirenoveringer og på anlægsarbejder. Samtidig vil aktiviteten i det offentlige byggeri stige, bl.a. på grund af fremrykning af offentlige investeringer, og fordi kommunernes anlægsloft er blevet hævet, slutter han.

Kilde: NCC Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109