23948sdkhjf

Dansk Byggeri og KL vil løse betalingsproblem

Dansk Byggeri og Kommunernes Landsforening har begravet stridsøksen og er nu gået i dialog om at finde frem til, hvordan man kan komme problemet om det offentliges manglende betalinger for byggeopgaver til livs.
Mange håndværkere har længe sukket efter penge til tiden, når de sender regninger til kommunerne for leverede ydelser.

Omvendt peger en ny undersøgelse fra KL på, de elektroniske fakturaer, som kommunerne modtager, ofte kommer alt for sent, er mangelfulde eller behæftede med fejl. KL’s undersøgelse påviser fejl som forkert datering og forcerede betalingsfrister. Betalingsfristen kan endda være overskredet, allerede når regningen modtages.

Dansk Byggeri har ellers på baggrund af egne undersøgelser fastslået, at mange kommuner har problemer med at overholde betalingsfrister:

- Men forholder det sig, som KL’s undersøgelse viser, så må vi vedkende, at en del af problemerne skal adresseres til virksomhederne, lyder det fra direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Han forklarer, at Dansk Byggeris medlemmer i øjeblikket ikke har likviditet til at vente længe på betalingen for udførte opgaver, og derfor er det netop nu endnu mere vigtigt, at både kommuner og leverandører finder en løsning sammen.

Det er Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, helt enig i:

- Vi kan bestemt også gøre det bedre. Nogle kommuner har henvist til kommunalreformen og sammenlægningen af kommuner som en forklaring. Men nu nærmer reformen sig med hastige skridt de første 1.000 dage, og nu bør organisationen være på plads, siger han.

Erik Nielsen opfordrer derfor de kommuner, der ofte selv er klar over, at der er rum for forbedring, til at kigge på forretningsgangene i forbindelse med håndtering af fakturaer.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125