23948sdkhjf

Flere håndværkere vil være ingeniør

Ingeniørhøjskolen i Århus oplever en stigende interesse fra håndværkere, der netop nu står uden arbejde. Interessen gælder især det kursus, der giver adgang til ingeniørstudiet.
- Vi oplever, at en stor gruppe af blandt andet nyuddannede håndværkere har svært ved at finde arbejde, og da ingen ved, hvornår kurven vender, så har flere opdaget, at Ingeniørhøjskolens adgangskursus også er en hurtig og målrettet vej til ingeniørstudiet.

Ifølge studieleder Mette Ramsing Lindhardtsen fra Ingeniørhøjskolen i Århus har flere håndværkere spurgt til mulighederne, og hun forventer således stor deltagelse, når Ingeniørhøjskolen den 14. maj inviterer til orienteringsmøde om adgangskurset.

Håndværksmæssig baggrund er en styrke
Én af de håndværkere, der har læst på Ingeniørhøjskolens adgangskursus, er den 22-årige tidligere klejnsmed Torsten Sødinge Gregersen, som nu forfølger drømmen om at uddanne sig til bygningsingeniør:

- Adgangskurset blev mit springbræt til ingeniøruddannelsen og min baggrund som klejnsmed kan i høj grad bruges nu, hvor jeg læser til bygningsingeniør, fx når vi arbejder med stålkonstruktioner. En håndværker har jo teknisk snilde og en indsigt i arbejdet med forskellige materialer, som de der kommer fra gymnasiet måske ikke altid har med sig, siger han.

Omkring 20 % af skolens ingeniørstuderende har taget adgangskurset. Heraf er en stor del håndværkere, der bruger deres erhvervsuddannelse som tømrer eller elektriker til at læse videre til ingeniør.

Ingeniørhøjskolen har i forvejen tradition for at rekruttere bredt. De studerende på skolen er en blanding af håndværkere og unge, der har taget en gymnasial uddannelse, og den blanding har både erhvervslivet og studiemiljøet brug for, mener Mette Ramsing Lindhardtsen.

Kilde: Ingeniørhøjskolen Århus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109