23948sdkhjf

Danske arkitekter nyder godt af olieindtægter

Saudi-Arabien har masser af penge til anlægsinvesteringer, og det kommer blandt andre danske Henning Larsen Architects til gode. Firmaet er pt. ved at forvandle et ørkenområde til et kæmpemæssigt finanscenter. Projektet kommer til at koste op mod 50 mia. dollar.
Om 5-6 år vil op mod 80.000 mennesker have deres daglige gang i et nyt finanscenter, som er under opførelse mellem lufthavnen og den centrale del af Riyadh i Saudi-Arabien.

Den 1,6 mio. m² store bydel - der koster 50 milliarder dollar at opføre - får danske aftryk i form af arkitektfirmaet Henning Larsen, der er udpeget som rådgiver og hovedarkitekt på projektet.

Ifølge dagbladet Børsen skal den nye bydel være hjemsted for blandt andet banker og finansinstitutioner, men også boliger, butikker og rekreative områder er en del af planerne. Endvidere skal byen være selvforsynende med blandt andet solfangere, topmoderne og isolerede bygninger samt genbrug af affald.

Relationer betyder alt
Det er ikke nogen tilfældighed, at det netop er Henning Larsen, som har fået opgaven. Arkitektfirmaet har arbejdet i Saudi Arabien i 20 år og har på den baggrund opbygget det netværk, som er afgørende for at begå sig i den arabiske verden:

- Her er en anden forretningskultur. Det tager tid at blive kendt og anerkendt. Man vil gerne se hinanden lidt an, før man indgår kontrakter og aftaler. Personlige relationer og gensidig tillid er vigtige, og man laver kun sjældent aftaler på baggrund af kortvarige samtaler. Til gengæld holder aftalerne så meget længe, når man først har vundet den nødvendige tillid, og da Henning Larsen startede med at bygge i landet for 20 år siden, havde tegnestuen gode kort på hånden, da konkurrencen om det store projekt blev udskrevet, forklarer Hans Klingenberg, der er dansk ambassadør i Riyadh.

Gode muligheder for eksport
Ambassadøren vurderer, at mulighederne for danske virksomheder generelt er gode i Saudi-Arabien. Landet har mange penge til at skyde i nye projekter, og velstanden er hastigt stigende.

Desuden arbejdes der hårdt på at minimere afhængigheden af olie, og det øger især markedspotentialet for solenergi.

- Men alt med pumper til vand og elforsyning er også et stort område her for danske virksomheder. Det samme gælder IT-opgaver, og oven i det kommer så designopgaver og udstyr til den store udbygning, som finder sted af infrastrukturen, siger Hans Klingenberg.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.122