23948sdkhjf

Fremgang hos Fibertex

Selskabet realiserede i årets første kvartal et overskud på 32,3 mio. kroner før skat - en forbedring på 26,5 mio. i forhold til samme periode sidste år.
Trods et omsætningsfald fra 408 til 327,9 mio. kroner kan Fibertex glæde sig over betydelig resultatmæssig fremgang i årets første kvartal.

Således er selskabet - der blandt andet producerer geotekstiler til byggeindustrien - kommet ud af årets første tre måneder med et overskud før skat på 32,3 mio. kroner mod 5,8 mio. sidste år.

Moderselskabet Schouw & Co. oplyser i sin kvartalsrapport, at fremgangen primært kan henføres til en række gennemførte effektiviseringstiltag:

- Fibertex har gennem hele 2008 arbejdet med en lang række effektiviseringstiltag, som nu begynder at materialisere sig i forbedringer og besparelser, herunder også en væsentlig nedbringelse af den samlede arbejdskapital. Virksomheden arbejder fortsat intenst på at optimere indsatsen omkring de mest konkurrencedygtige produkter, med deraf følgende øget lønsomhed, lyder det.

Fibertex har endvidere reduceret sin rentebærende gæld med 130,8 mio. til 808,4 mio. kroner, hvilket betragtes som ”meget tilfredsstillende”, og trods en vis nedgang i Industrial Nonwovens-divisionen venter ledelsen fortsat et 2009-overskud på 40-60 mio. ud af en forventet omsætning på omkring 1,7 mia. kroner.

Dette skyldes dels en gunstig råvareprisudvikling og dels en forventning om øget afsætning af produkter til blandt andet infrastrukturopgaver.

I modsætning til Fibertex bød årets første kvartal samlet set på tilbagegang hos moderkoncernen. Her lyder underskuddet på 22 mio. kroner, mens omsætningen er faldet med godt 10 % til 1,73 mia. kroner.

Kilde: Schouw & Co.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11