23948sdkhjf

Rockwool Prisen går til miljøarkitekt

Rockwool Prisen 2009 går til én af de fremmeste tænkere indenfor miljømæssig bæredygtighed i design af byer og bygninger samt i industrielle processer: forfatter, arkitekt og designer William McDonough. Prisen overrækkes af Økonomi- og Erhvervsminister Lene Espersen i dag torsdag den 7. maj på Kunstakademiets Arkitektskole.
Isoleringskoncernen Rockwools pris på 80.000 euro overrækkes i dag til den amerikanske arkitekt og bæredygtighedsforkæmper William McDonough. Han er især kendt som fortaler for miljøkonceptet Cradle to Cradle. Cradle to Cradle (på dansk ”Vugge til Vugge”) er blevet kaldt fundamentet for den næste industrielle revolution og har især i de seneste år skabt begejstring verden over.

- William McDonoughs tanker er ikke kun er et forsøg på at gøre byggeriet mere miljøvenligt gennem lappeløsninger. Han har vasket tavlet ren og forsøger at bygge en ny, bæredygtig produktion op fra grunden på det teoretiske plan, siger Curt Liliegreen, medlem af Rockwools priskomite, til dagbladet Børsen.

Rockwool Prisen gives til William McDonough for hans bidrag til markedsføringen og udviklingen af miljøkonceptet Cradle to Cradle og hans arbejde med at designe energieffektive bygninger og fremtidens bæredygtige byer.

Kilde: Rockwool / Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094