23948sdkhjf

Professor: Byggeriet bremses af hjælpepakke

En økonomiprofessor langer nu ud efter regeringen. Han mener, at regeringens hjælpepakke bremser byggeriet. I stedet burde man fremrykke offentlige investeringer, lyder det.
Tidligere overvismand Torben M. Andersen mener, at flere af regeringens vækstpakker kan gøre mere skade end gavn. Kritikken falder efter, byggeriets ledighed i april er steget med rekordfart.

Nye tal viser, at alene blandt 3Fs medlemmer er ledigheden steget med 4.000 på én måned. Torben M. Andersen mener, at det blandt andet skyldes regeringens renoveringspulje, der har fået indtil flere danskere til at udskyde byggeprojekter og dermed forsinke byggeriets sæsonstart.

- Det viser, hvor svært det er at time vækstpakker rigtigt. I værste fald kan det ende med, at renoveringspuljen ikke får påvirket gennemsnitsaktiviteten i byggeriet særlig meget, men bare medfører større og destabiliserende udsving, som blot gør ondt værre, siger Torben M. Andersen, professor ved Århus Universitet til Business.dk.

Den tidligere overvismand bakker dog op om lejlighedsvise vækstpakker, men mener generelt at regeringen burde koncentrere sig om fremrykning af offentlige investeringer og skattelettelser til de lavestlønnede.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095