23948sdkhjf

Danske energirigtige billigboliger i Kina

Tidligere direktør for Arkitema, Per Feldthaus, vil i samarbejde med Clinton Foundation opføre energirigtige billigboliger i Kina.
Internationale økonomer spår, at Kina er det land, der først finder vej ud af den globale krise. Det skal ske ved en storstilet satsning af indenrigsøkonomien – en satsning, der blandt andet skal medføre produktion af millioner af energirigtige billigboliger.

Derfor kaster den danske arkitekt, Per Feldthaus, sig nu ind i sektoren. Med sit nyetablerede firma, Eco:Laborate, vil han - i samarbejde med Clinton Foundation - opføre en del af de mange millioner boliger.

I en stor kinesisk vækstplan er der afsat milliarder til byggeriet af boligerne og en række kriterier gør, at boligbyggeriet forbeholdes mindre boliger til almindelige lønmodtagere. Det betyder også, at byggeriet vil flytte væk fra den dyre østkyst og længere ind i landet. Det er en fordel, mener Per Feldthaus. Her er byggeekspertisen nemlig mindre:

- Derfor vil der være en stor efterspørgsel efter vores vestlige kompetence, og vi vil netop bidrage til en teknologi-overførsel mellem producenter og eksperter i den vestlige verden og developere i Kina, siger han til dagbladet Børsen.

Selvom han satser på at anvende erfaring fra almennyttigt boligbyggeri og teknologiske løsninger fra Danmark, skal kapitalen komme fra Kina. Per Feldthaus vil især satse på præfabrikation og passivt design.

Per Feldthaus har kontaktet Clinton Foundation, der har kontorer i 40 byer verden over. Fonden har 300 byggeprojekter i Kina og arbejder udelukkende med energibesparende renovering af offentligt byggeri.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078