23948sdkhjf

Sjælsø venter fortsat sorte tal i 2009

Trods svære markedsforhold har årets første kvartal ikke ændret på resultatforventningerne hos Sjælsø. Ledelsens primære fokus for resten af året er balance og likviditet.
Da Sjælsø Gruppen i marts præsenterede sit 2008-regnskab lød forventningerne for 2009 på et ”positivt resultat”.

Sådan lyder meldingen også efter regnskabsårets første kvartal, hvor bankernes tilbageholdenhed over for udlån i høj grad fortsat har præget udviklingen i byggeriet. For Sjælsø har det medført, at selskabet i stigende grad har været nødt til at selvfinansiere projekter og binde fri likviditet i udvikling af projekter i pipelinen.

Finansiering i samarbejde med køber
I den nuværende markedssituation med faldende omsætning og indtjening har Sjælsø øget sit fokus på optimering af balance og likviditet.

Det betyder blandt andet, at finansiering af projekter nu sker i samarbejde med køber, som betaler ratevis i takt med, at byggeriet gennemføres.

Usikre udsigter
Ledelsen betegner fortsat udsigterne for resten af 2009 som usikre. Det ventede plus på bundlinjen er derfor afhængigt af, at situationen på ejendomsmarkedet og de finansielle markeder ikke forværres:

- Det faldende renteniveau sammen med skattereformen og bankpakke II understøtter forventningerne om en langsigtet fornuftig prisudvikling på ejendomme, ligesom de faldende byggepriser muliggør salg af projekter til reducerede priser med en fortsat acceptabel indtjening til Sjælsø, markedsforholdene taget i betragtning, skriver Sjælsø i en fondsbørsmeddelelse.

Grønt lys for kapitaludvidelse
Sjælsø afholdt den 2. april sin årlige generalforsamling, og de fremmødte gav her bestyrelsen bemyndigelse til at udstede op til 2.639.627 nye aktier, svarende til 10 % af selskabets nuværende aktiekapital.

Kilde: Sjælsø Gruppen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078