23948sdkhjf

Planlov spænder ben for Billund-planer

Dansk lovgivning er ikke afstemt til udvikling og udbygning i den skala, som politikerne i Billund ønsker. Kommunen har indtil videre fået nej til at opføre et stort outlet-center.
- Statens regulering af handelslivet er slet ikke gearet til hurtig udvikling af et turistresort.

Sådan lyder anklagen fra Billund Kommune, som i fredags indviede sit nye Lalandia. Feriecentret er første skridt i udvikling af visionen Destination Billund, der skal gøre byen til Danmarks svar på Orlando eller Disneyland Paris.

Næste skridt - et stort outlet-center - støder nu mod lovgivningen, fordi planloven anviser, at byudvikling skal ske i sammenhæng med den eksisterende bymidte. Ifølge Børsen er der nemlig omkring 500 meter for langt mellem den udvalgte grund og det handelsliv, som foregår i Billund i dag.

Kommunens argumentation går imidlertid på, at ’hullet’ mellem det nye center og Lalandia i løbet af få år vil være dækket af anden detailhandel:

- Med fuld udvikling af Lalandia vil vi til den tid have en strøgtrafik, der svarer til Århus, så det er helt andet lys, man skal vurdere det i. Men hvis vi skal følge planlovens afstandskrav her og nu, skal vi nedrive en velfungerende skole og idrætshal for at få plads til det store outlet-center, siger borgmester Ib Kristensen til Børsen.

Borgmesteren har henvendt sig til miljøminister Troels Lund Poulsen i sagen, og ministeren lover nu at se nærmere på de lovmæssige aspekter i konflikten:

- Ib Kristensen har jo påpeget outlet-problematikken i forhold til planloven. Nu har jeg fået sagen fremsendt, og så må vi se på, om det er detailhandelslovgivningen, der står i vejen, siger Troels Lund Poulsen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078