23948sdkhjf

Danskerne trives i træhuse

Nye tal viser, at hvert sjette danske hus i dag bygges i træ, og det er mere end en tredobling på 10 år.
Nye beregninger fra Danmarks Statistik viser, at hvert sjette nye hus i Danmark i dag bygges af træ.

Det svarer til en stigning på mere end 300 % på 10 år, og Bjarne Lund Johansen - direktør i Træinformation - hilser udviklingen velkommen:

- Danskerne er blevet glade for træhuse. Og det er der både en god portion fornuft og følelse i. Følelse, fordi der er et behageligt indeklima og en god akustik i et træhus. Fornuft, fordi træhuse er lette at højisolere og selv i de kolde måneder hurtige at varme op. Det sparer både på energien og klimabelastningen, siger han.

Ifølge Træinformation er udviklingen endvidere et udtryk for, at danskerne i stigende grad lægger vægt på økologi og et rent miljø. Det skyldes, at miljøhensynet er tæt forbundet med identiteten som ansvarsfuld boligejer:

- Træ er det eneste byggemateriale, der er fornyeligt og CO2-neutralt. Bygger vi i træ, opbygger vi CO2-lagre og reducerer CO2-udslippet. Det er der en kæmpe menneskelig og miljømæssig gevinst i. Det er med andre ord lettere at nyde komforten i sin bolig, hvis man ikke samtidig gør skade på miljøet. Man kan tale om både fysisk og mentalt velvære, siger Bjarne Lund Johansen.

Kilde: Træinformation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093