23948sdkhjf

Ny krydstogtskaj på vej i Ørestaden

I forbindelse med byudviklingen af Nordhavnen planlægger By & Havn at bygge en helt ny krydstogtskaj. Den bliver i første omgang 800 meter lang og får plads til op til fire krydstogtsskibe af gangen.
Planerne har endnu ikke fået grønt lys, men ifølge udviklingsselskabet By & Havn er Københavns Kommune langt fremme i et projekt, der vil udvide Nordhavnen med cirka 100 hektar. Dermed bliver det blandt andet muligt at etablere en ny, moderne krydstogtskaj:

- Krydstogtstrafikken er stigende og et vigtigt forretningsområde for vores datterselskab Copenhagen Malmö Port. Vores investering i en ny moderne krydstogtskaj vil give CMP bedre rammer for at modtage de mange skibe og give de tusindvis af turister en god modtagelse i København, siger Jens Kramer Mikkelsen, der er administrerende direktør i By & Havn.

Den nye kaj vil blandt andet blive mere miljørigtig, idet der forberedes adgang til landstrøm. I dag skal skibene selv producere strøm, hvilket betyder, at skibenes motorer ofte er i gang det meste af tiden.

I går blev planerne præsenteret for Økonomiudvalget og vil om kort tid blive fremlagt i Borgerrepræsentationen. Københavns politikere skal nu tage stilling til de konkrete planer, hvorefter disse sendes i offentlig høring.

Hvis alt går efter planen, vil den nye kaj stå færdig i 2012.

Kilde: By & Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094