23948sdkhjf

Cowi: Nemt at spare penge og energi i ejendomme

Ifølge Cowi kan de fleste ejere af erhvervsejendomme høste store besparelser ved energiforbedringer. Det budskab skal et pilotprojekt i en 60.000 m2 stor kontorejendom være med til at formidle.
Mange virksomheder har i dag en målsætning om at foretage en række små energibesparelser som at slukke for lys og varme i tomme lokaler. Sådan fungerer det bare ikke i praksis, mener man hos Cowi:

- Fokus ligger bare et andet sted. Der kommer varme ud af radiatorerne og lys ud af lamperne, og så er der ikke nogen, der klager, siger udviklingschef Laila Stub til Erhvervsbladet.

Derfor indleder Cowi nu et pilotprojekt i CPH Business Park i Hvidovre. Bygningen fra 1982 er ellers ’grøn’, men ikke desto mindre er målsætningen at barbere mindst 10 % af energiforbruget.

Fire delprojekter
Pilotprojektet i CPH Business Park fokuserer på fire delområder:

Det første er de tekniske anlæg. Her skal der udarbejdes manualer til dem, som i dagligdagen betjener anlæggene. Det sker for at sikre, at de tekniske anlæg drives optimalt.

Dernæst skal der etableres automatiske tænd/sluk-anlæg. Her går Cowi ejendommen igennem for at lokalisere, hvor der med fordel kan installeres følere og timere til at regulere varme og lys.

Endvidere er der fokus på køling. Indeklimaet i CPH Business Park reguleres nemlig blandt andet af et stort, gammelt køleanlæg i kælderen. Dette anlæg skal gås efter i sømmene for at se, om ny teknologi kan forbedre energieffektiviteten.

Endelig vil Cowi foretage en indregulering af varmeanlæg og udskiftning af cirkulationspumper.

Alle fire delprojekter ventes at have en tilbagebetalingstid på mindre end et år, og såfremt projektet lykkes, vil bygningens ejer - Valad Property Group - benytte erfaringerne til at opstille en model, der skal anvendes ved alle bygninger i Valads portefølje.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097