23948sdkhjf

Regeringen vil ændre byggeloven

Det samlede energiforbrug i Danmark skal reduceres med 50 % i 2015. Regeringen har derfor nu offentliggjort en ny strategi, der skal stramme kravene til såvel nyt som eksisterende byggeri.
Driften af bygninger tegner sig for cirka 40 % af det samlede energiforbrug, og der ligger således et stort besparelsespotentiale i de eksisterende bygninger.

Derfor lægger regeringen nu op til en ændring af byggeloven, så der kan stilles komponentkrav ved mindre renoveringer og udskiftninger. Det sker for at sikre, at ejerne vælger energieffektive løsninger, hvis der alligevel skal skiftes vinduer, pumper eller kedler.

Lovindgrebet er en del af en ny strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger, som endvidere lægger op til en stramning af energikravene med 25 % i 2010. For at honorere ambitionen om et fremtidigt plusenergibyggeri vil regeringen samtidig arbejde på at skabe et ambitiøst innovationsprogram. Det skal fremme udvikling og demonstration af helhedsløsninger til plusenergibyggeri gennem konkrete byggerier:

- Regeringens langsigtede vision er, at fremtidens bygninger skal leve op til konceptet for plusenergi, som producerer mere energi end de forbruger. Det mål vil vi nå ved at stramme energikravene markant frem mod 2015 og fremme en ambitiøs innovation i byggeriet gennem forsøgsbyggeri, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

I forbindelse med nybyggeri er det målet at reducere energiforbruget med mindst 25 % i 2010, mindst 25 % i 2015 og mindst 25 % i 2020. I alt skal reduktionen således være mindst 75 % i 2020.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093