23948sdkhjf

Finanskrise skaber problemer for storstilet kulturbyggeri

Kun få har budt på lokalerne i Aalborgs kommende kulturkraftcenter, Nordkraft, og kommunen mangler lige nu 100 mio. kroner for at få regnestykket til at gå op.
Ved Aalborgs centrale havnefront er det tidligere el-værk, Nordkraft, netop nu under omdannelse til center for kultur og idræt.

Bag projektet står Aalborg Kommune, og planen er, at en del af det store projekt skal finansieres ved salg af 16 ejerlejligheder til private investorer og forretningsdrivende, som så efterfølgende kan leje lokalerne ud til kulturlivet.

Finanskrisen ser dog pt. ud til at give kommunen kvaler, for indtil videre har styregruppen bag projektet kun modtaget 6-7 bud:

- Udbuddet kom midt i finanskrisens højeste, så dels kan vi jo håbe, at krisen er ved at lette, og dels spiller det helt sikkert ind, at en stor del af Nordkraft ikke er færdig. Når det hele ser mere færdigt ud, tror jeg på, at der vil være flere interesserede, siger rådmand Henrik Thomsen til Nordjyske.

Han henviser til, at en stor del af bygningen lige nu fremstår som én stor ufærdig hal, og at det derfor kan være svært at forestille sig, hvordan bygningen kommer til at tage sig ud, når de 12 planlagte dæk er skudt ind.

Første del af det 22.000 m2 store Nordkraft åbner til efteråret. Her vil blandt andre musikarrangøren Skråen, den uafhængige biograf Biffen, Aalborg Universitets idrætslinje og iværksætterhuset DreamHouse være flyttet ind.

Hele projektet skal stå færdigt ved udgangen af 2010, og ifølge Nordjyske vil den plan ikke blive ændret. Kontraktligt er det nemlig ikke muligt at stoppe eller droppe dele af projektet.

Cubo Arkitekter er totalrådgiver på Nordkraft, mens Niras fungerer som bygherrerådgiver.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11