23948sdkhjf

Enemærke & Petersen sætter ny regnskabsrekord

Udviklingen af et nyt produktionskoncept har båret frugt for den sjællandske entreprenør, der er kommet ud af 2008 med et overskud på godt 75 mio. kroner før skat.
Som bebudet i februar endte 2008 med ny regnskabsrekord for entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen. I alt lyder overskuddet på 75 mio. kroner før skat, mens omsætningen er øget med hele 58 %.

Ifølge administrerende direktør Svend Rieks Hartmann kan fremgangen blandt andet tilskrives to tiltag: Et nyt produktionskoncept samt satsning på vedligeholdelse som nyt forretningsområde.

Det nye produktionskoncept er baseret på lean-tankegangen og har skabt mærkbare forandringer:

- Lean-processen har skabt effektivitet i virksomhedens værdikæde og har især vist sin effekt ved at få fjernet spildtiden i selve byggeprocessen. Og det er netop den effektive byggeproces, der har differentieret os fra konkurrenterne, siger Svend Rieks Hartmann til Børsen og forklarer, at man endvidere har flyttet dele af produktionerne fra byggepladserne til værksteder.

2010 kan blive vanskeligt
Trods de flotte regnskabstal kalkulerer Enemærke & Petersen med, at krisen i byggeriet vil skabe alvorlige udfordringer i den nærmeste fremtid:

- Det er klart, at krisen også får konsekvenser for os. De flotte tal for 2008 vil ikke kunne holde i 2009, men vi er velkonsoliderede og stærkt rustet med en relativ god ordrebeholdning til 2009. 2010 kan blive en udfordring, hvis krisen bliver dyb og lang, spår Svend Rieks Hartmann.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093