23948sdkhjf

Islandske aktiviteter koster hos Pihl

Entreprenørselskabet E. Pihl & Søn realiserede i 2008 et overskud på 21 mio. kroner, hvilket er 70 mio. lavere end i 2007. Det er særligt negative kurspåvirkninger på lån i et islandsk datterselskab, der trækker ned.
E. Pihl & Søn offentliggør torsdag sit årsregnskab for 2008, og ifølge Børsen viser det et overskud på 21 mio. kroner mod et plus på 91 mio. i 2007.

Resultatet af den primære drift lyder ellers på 151 mio. kroner, men finansielle poster - primært negative kurspåvirkninger på lån i det islandske datterselskab, Ístak, - trækker ned. Endvidere har Pihl tabt ”en del penge” som følge af problemer med en mellemeuropæisk underentreprenør på et stort vej- og broprojekt i Norge.

Omsætningen lyder på 6,48 mia. kroner, og dermed må Pihl nøjes med en forrentning af egenkapitalen på 3,5 %. De forudgående fire år har denne ellers bevæget sig mellem 16 og 23 %.

Bedre i 2009
Trods tilbagegangen ser administrerende direktør Søren Langvad optimistisk på mulighederne i indeværende år. Han forventer, at omsætningen holdes tæt på niveauet fra 2008, og indtjeningsmæssigt tror han på et bedre resultat:

- Det, der ofte ødelægger billedet, er enkeltstående, større tab. Dem har vi ikke nogen af i kikkerten lige nu. Det betyder ikke, at der ikke kan blive nogen, den slags kommer altid overraskende, men der er ikke udsigt til det, siger direktøren til Børsen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094