23948sdkhjf

Brancheforening frygter svindel med renoveringstilskud

Ifølge brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter er kontrollen af de 1,5 mia. kroner i regeringens renoveringspulje så ringe, at ordningen lægger op til omfattende svindel.
Erhvervs- og Boligstyrelsen har afsat 40 mio. kroner til at administrere fordelingen af renoveringspuljen. Men ifølge Jyllandsposten er kun godt 1,3 mio. øremærket til at kontrollere, hvad pengene i renoveringspuljen bliver brugt til, og det kan gøre det vanskeligt at dæmme op for forsøg på snyd.

Ovenpå gårsdagens stormløb opfordrer brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE) derfor nu til en langt strammere kontrol med tilskuddene:

- Den manglende kontrol giver håndværksmestre et incitament til at omfordele beløbene på deres fakturaer, så materialeudgifter kommer til at fremstå som håndværkstimer. Samtidig vil mange opgaver uden tvivl være uden sammenhæng med de opgaver, der fremgår af fakturaen, lyder kritikken fra BfBE-direktør Torben Kaas.

Han frygter desuden, at energibesparende materialer beskrives med bedre egenskaber, end de i virkeligheden har.

Henning Steensig, vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, bekræfter, at styrelsen internt kun har afsat 1,3 mio. kroner til kontrol af puljen:

- Men de penge skal udelukkende bruges til kontrol i tilfælde af, at vi får mistanke om, at reglernes omgås. Det gælder blandt andet kontrol af, om der er brugt de krævede energibesparende materialer. Derudover foretager vi tusinder af skrivebordskontroller, ligesom vi ved hver eneste ansøgning kontrollerer sammenfald mellem blandt andet cpr-numre og adresser, forklarer han.

Læs mere:
68.000 søgte om tilskud på førstedagen

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109