23948sdkhjf

Håndværksrådet: Ny affaldslov stavnsbinder håndværkere

Forslaget til en ny affaldslov lægger op til, at virksomheder fremover kun være sikre på at aflevere affald i deres hjemkommune. Det kan ikke passe, mener man i Håndværksrådet.
Folketinget behandler i disse dage forslaget til en ny affaldslov. Her lægges op til at stavnsbinde en lang række bygge- og anlægsvirksomheder, for såfremt forslaget vedtages, kan virksomhederne i fremtiden nemlig kun være sikre på at aflevere affald i deres hjemkommune.

Håndværksrådet har tidligere peget på, at lovforslaget vil ramme små og mellemstore virksomheder hårdt og har løbet adskillige politikere på dørene for at bremse forslaget.

- Det kan ikke passe, at bygningshåndværkere og anlægsgartnere enten skal køre land og rige rundt med affaldet fra opgaver eller holde sig til kunder i deres hjemkommune. Det er økonomisk og miljømæssigt galimatias, siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Thea Gade-Rasmussen, der taler på vegne af 20.000 små og mellemstore danske virksomheder.

Dyrere for forbrugerne
- Det er muligvis praktisk for kommunerne, men i virkelighedens verden arbejder rigtig mange håndværksvirksomheder i dag i hele landet. For dem er det en katastrofe, at de nu skal transportere deres affald hjem til deres hjemkommunes genbrugspladser. Med klimaåret og den situation, byggeriets virksomheder står i lige nu, er tidspunktet ikke just velvalgt, siger Thea Gade-Rasmussen.

Alternativet er at betale et gebyr for at aflevere affald i andre kommuner end den, virksomheden har postadresse i. Denne løsning er konkurrenceforvirrende og vil fordyre arbejdet betydeligt for de danske husholdninger.

Håndværksrådet ønsker derfor, at kommunerne sikrer fri og lige adgang til deres genbrugsstationer for alle virksomheder.

- Vi foreslår den enkle og praktiske løsning, at virksomheder, der betaler gebyr i én kommune sikres adgang til alle genbrugspladser på tværs af landet, siger Thea Gade-Rasmussen.

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078