23948sdkhjf

Spektakulært hotel bryder grænser

Både de kapacitetsmæssige og de teknologiske grænser bliver udfordret til det yderste under opførelsen af Nordens hidtil største hotel, Bella Hotel på Amager.
Hele 814 værelser bliver kapaciteten, når det 24 etager og 76,5 meter høje Bella Hotel på Amager efter planen står klar i 2011.

Hotellet bliver det hidtil største i Norden, men det er ikke kun de kapacitetsmæssige dimensioner, der bliver udfordret i det storslåede projekt. Også de teknologiske grænser for byggeri i præfabrikerede betonelementer vil blive flyttet, for bygningen vil nemlig læne sig en meter ud over fundamentet, for hver fire meter den skyder i vejret.

- Det er én ting at betragte stregerne på en tegning eller på computeren. Hældningen går først for alvor op for en, når man står under bygningen, siger senior projektchef hos Rambøll, Kaare Dahl, til Børsen.

Kaare Dahl er civilingeniør og ansvarlig for opførelsen af hotellet, der bliver nabo til den kommende ejer, Bella Center. Pt. står en enkelt af de fem meter høje etager klar på grunden, og det færdige hotellet bliver på godt 44.000 etagemeter.

Uprøvede konstruktioner
Selv om byggearbejdet for længst er gået i gang, har Rambøll fortsat 24 teknikere i sving med beregninger og planlægning:

- Når vi har så mange folk på opgaven og har regnet på den så længe, så er det fordi, at vi er ude i konstruktioner, som ikke er prøvet før. Her er simpelthen ingen standardløsninger, der skal tænkes nyt hele tiden, siger Kaare Dahl.

'Knæk' giver bedre udsigt
Projektet er tegnet af arkitektfirmaet 3XN og opføres som to ens bygningskroppe, der hælder 15 grader i hver sin retning. De øverste 10 etager af den udhængende del af den ene bygning er 'knækket' 12 grader ud til siden, og det samme er tilfældet med de 10 nederste etager af den anden bygning.

Det princip giver mere udsigt til gæsterne i hotellets værelser og mindre næring til det vindtræk, der ofte dannes på det sted, hvor Bella Center ligger. På 1. og 23. etage er de to bygningskroppe forbundet af lukkede gangbroer.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109