23948sdkhjf

Danske Bank tror på økonomisk fremgang i 2009

Forventningerne til de danske og udenlandske vækstinitiativer er store, og det kan give positive vækstrater.
En ny prognose fra Danske Bank viser, at udviklingen i dansk økonomi meget vel kan vende til efteråret. Banken forudsiger, at bunden på den igangværende økonomiske krise - og deraf følgende minusvækst - sker i løbet af 2009 for igen at blive afløst af positive vækstrater i 2010.

- I modsætning til OECD har vi større forventning til de vækstinitiativer, som er blevet sat i værk i både udlandet og herhjemme. De udenlandske kan hjælpe på eksporten, og vi tror, at de danske skattelettelser og frigivelsen af SP-midler langsomt vil få forbruget tilbage på normalt niveau i 2009, siger økonom i Danske Bank Tore Damgaard Stramer til Børsen.

Skal man tro prognosen, vil den danske vækst ryge ned på minus 2,4 % for igen at rette sig til 0,8 % inden årsskiftet. Danske Banks prognoser er således langt mere positive end tallene fra OECD, der forudser et samlet 2009-fald i OECD-landenes økonomiske aktivitet på 4,3 %.

Optimismen hos Danske Bank deles af Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea:

- Med til billedet af en forhåbentlig snarlig vending er ligeledes de spæde tegn på bedring, vi for øjeblikket ser i fx erhvervsledernes syn på fremtiden. De peger ret entydigt på, at situationen er meget slem nu, men bedres over de kommende kvartaler. Dem har OECD-rapporten heller ikke fat i, siger han.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125