23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Antallet af konkurser er foruroligende højt

I marts måned var der 93 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er mere end en fordobling i forhold til marts 2008.
- Vi oplever i øjeblikket et historisk højt antal konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Siden man begyndte at opgøre antallet konkurser på denne måde, har der ikke været flere konkurser, end der er nu, fortæller økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Selvom man tager højde for, at antallet af virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er steget kraftigt i løbet af de seneste år, så er der alligevel pt. en meget større andel af virksomhederne i branchen, der går konkurs. På blot to år er andelen af konkurser pr. 1.000 virksomheder således mere end fordoblet.

- I løbet af de seneste måneder har antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen ligget lige i underkanten af 100 om måneden. Hvis denne tendens fortsætter resten af året, vil 2009 blive det år i historien, hvor der har været flest konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Vi kan desværre komme helt op og runde de 1.000 konkurser i bygge- og anlægsbranchen alene. Det er derfor godt, at regeringen har vist handlekraft og kommet med både et investeringsløft i kommunerne og en pulje til privat renovering, slutter Andreas Fernstrøm.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125