23948sdkhjf

Pengeinstitut: Betal det nye køkken med en energiisolering

Med et nyt rådgivningskoncept omkring energirigtig boligrådgivning vender Spar Nord nu den traditionelle tankegang på hovedet.
Med de senere års prisudvikling på el, vand og varme er boligens energiforbrug en hastigt voksende post i husholdningsbudgettet. Det har nu fået pengeinstituttet Spar Nord til at forsøge sig med et nyt koncept inden for boligrådgivning:

- Tiden er inde til, at vi gør noget andet, end vi plejer, og vender den traditionelle tankegang om. Vi har også boligens energirapport med inde i billedet, men den har ikke været i fokus, og vi har ikke hidtil sparret med kunden omkring boligens energiforbrug, men det begynder vi på nu, siger boligkonsulent Claus Conradsen til Nordjyske.

Som et eksempel fremhæver han en kunde, der har et hus fra 1976 på 130 m2. Kunden havde besluttet at investere i et nyt køkken og hvidevarer for i alt 122.000 kroner, og de nye hvidevarer ville give en besparelse på elregningen på godt 500 kroner om året.

Imidlertid viste det sig, at hvis kunden samtidig investerede 36.000 kroner i hulmurs- og loftsisolering, ville den samlede energibesparelse nå helt op på 10.400 kroner om året:

- Dermed vil udgiften til både isolering og nyt køkken være tjent hjem på 20 år, så man kan godt sige, at kunden får det nye køkken gratis. Hvis energipriserne stiger, vil regnestykket være endnu mere gunstigt for kunden, forklarer Claus Conradsen.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094