23948sdkhjf

Danske arkitekter bag utraditionel boligløsning i Malmö

JUUL | FROST Arkitekter har vundet en konkurrence om færdiggørelsen af karréen i Kvarteret Nils i Malmö. Tegnestuen står bag 100 boliger, der opføres på en strategisk vigtig og udfordrende beliggenhed.
For nordfra kommende bilister repræsenterer Kvarteret Nils det første møde med Malmø og fungerer hermed som en markør for byen.

Nils bliver op til ni etager høj og kommer til at indeholde boliger, der størrelsesmæssigt varierer mellem 50 og 100 m². Alle lejlighederne er optimerede for maksimalt lysindtag. I bunden af bebyggelsen indrettes erhvervs- og forretningsfaciliteter. Det samlede bygningsomfang er 10.000 m².

- Boligernes beliggenhed har krævet en utraditionel løsning. Udfordringen har været at skabe et godt bomiljø, der på én og samme tid relaterer sig til omgivelserne, og samtidig afskærmer selve boligerne og gårdmiljøet fra det dynamiske storbymiljø, der ligger umiddelbart udenfor døren, fortæller projektleder Franz Ødum.

Kvarteret Nils er den anden konkurrence, som JUUL | FROST Arkitekter har vundet i Malmö på det seneste. I begyndelsen af marts offentliggjorde tegnestuen, at de havde vundet konkurrencen om at designe Moving Media City, et 10.000 m² stort mediecenter, der skal opføres i Västra Hamnen.

Kilde: JUUL | FROST Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14