23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Det tynder ud i byggeriets ordrebeholdning

Det nye konjunkturbarometer for bygge- og anlægsbranchen vidner om dystre tendenser i branchen. Dansk Byggeri opfordrer derfor regeringen til at iværksætte yderligere initiativer for at fremme aktiviteten.
- Udviklingen i byggeriets ordrebeholdning er alarmerende. Virksomheder, som tegner sig for 63 % af hele bygge- og anlægsbranchens beskæftigelse, oplevede, at ordrebeholdningen pr. ultimo februar 2009 var mindre end normalt. Måneden før var det virksomheder med 53 % af beskæftigelsen og på samme tid i 2008 var det 21 %. Det er bemærkelsesværdigt, at styrken i tilbagegangen er så kraftig som nu.
Ordene tilhører Finn Bo Frandsen - seniorøkonom hos Dansk Byggeri - og kommer som reaktion på det nye konjunkturbarometer for bygge- og anlægsbranchen.

Frandsen hæfter sig endvidere ved, at byggesektoren nu også er ramt af finansielle begrænsninger, hvilket ikke tidligere har haft nogen nævneværdig betydning:

- Bygge- og anlægsaktiviteten er særdeles konjunkturfølsom, og derfor bliver bygge- og anlægsbranchen ramt hårdere end samfundsøkonomien som helhed. I 4. kvartal 2008 var produktionsværdien ved bygge- og anlægsvirksomhed 7,0 % lavere end i 4. kvartal 2007, siger Finn Bo Frandsen, som derfor opfordrer regeringen til at vise yderligere handlekraft:

- Med den hastighed recessionen viser sig vil regeringens initiativer til at stimulere bygge- og anlægsaktiviteten kun kunne tage den øverste top af arbejdsløsheden, og derfor er der snarest brug for yderligere foranstaltninger til at fremme aktiviteten, slutter seniorøkonomen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093