23948sdkhjf

3F: Brug arbejdsfordeling med omtanke

En fordelingsordning er et godt redskab til at undgå fyringer under midlertidig nedgang. Men når der er længerevarende problemer, kan det få den modsatte effekt, advarer 3F-formand.
Arbejdsfordeling er blevet et populært instrument til at undgå direkte fyringer i den danske industri, men ordningen kan være farlig, hvis ikke den bruges med omtanke. Sådan lyder advarslen fra 3F-formand, Poul Erik Skov Christensen:

- Det er udmærket som et middel til at undgå fyringer i virksomheder, der forbigående er ramt af ordrenedgang, men hvis det er et længerevarende problem, duer det ikke, siger han til Nordjyske.

Virksomhederne kan som udgangspunkt kun anvende arbejdsfordeling i 13 uger. Efterhånden som krisen har bidt sig fast, har mange fået lov til at udvide med yderligere 13 uger, og for en medarbejder på fordeling tæller taxameteret for de supplerende dagpenge fuldt ud i hele perioden:

- Går det så ikke, som man håber, og man alligevel bliver fyret, så bliver man straffet. Mange af vores medlemmer vil have deltidsjob som eneste mulighed for at komme ud på arbejdsmarkedet igen, og de vil så ikke kunne få suppleret op, siger Poul Erik Skov Christensen.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11