23948sdkhjf

Teams til fremtidens forstadscenter er fundet

Et projekt i Greve Midtby skal være med til at vise vejen til fremtidens attraktive og bæredygtige forstadscentre. Realdania og Greve Kommune har nu udvalgt de tre teams, som skal komme med buddene på det endelige projekt.
Med udgangspunkt i Greve Midtby har Greve Kommune og Realdania igangsat et projekt, som stiller skarpt på, hvordan stationscentrene i forstæderne bliver mere bæredygtige og får et bedre byliv.

Projektet blev i januar skudt i gang med en arkitektkonkurrence, som i alt 33 teams ansøgte om at deltage i. Otte teams gik videre til en interviewrunde, hvoraf følgende tre teams nu er udvalgt til at komme med bud på, hvordan Greve Midtby kan udvikles til fremtidens forstadscenter:

• Vandkunsten, Metopos by- og landskabsdesign, Moe & Brødsgaard, Edouard Francois, Seniorforsker Claus Bech-Danielsen (Statens Byggeforskningsinstitut) & ICP.

• COBE, POLYFORM, Rambøll Danmark & Rambøll Management.

• SLA, Grontmij - Carl Bro & Dansk Bygningsarv.

De tre teams skal nu frem til sommerferien arbejde på projektet, og deres forslag vil efter bedømmelsen blive offentliggjort og udstillet.

Såvel Realdania, der støtter projektet med 1,45 mio. kroner, og Greve-borgmester Hans Barlach har store forventninger til udbyttet af konkurrencen:

- Med skoler, rådhus, svømmehal, indkøbscenter og S-station er Greve Midtby allerede fyldt med aktiviteter og ligger samtidig 600 meter fra en hvid sandstrand. I dag er alle disse ting dog spredt ud i området og omgivet af parkeringspladser. Kan vi forbinde disse ting, tror jeg, vi allerede er kommet langt i vores arbejde med at gøre Greve Midtby til et aktivt og attraktivt centrum, siger han.

Læs mere om projektet på www.greve.dk/grevemidtby

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094