23948sdkhjf

Sanistål vil hente 600 millioner på bygningssalg

Stålgrossisten vil forsøge at nedbringe sin gæld ved at sælge overflødige ejendomme.
Saniståls ledelse arbejder for tiden hårdt på at nedbringe sin rentebærende gæld, der pt. beløber sig i godt 2,8 mia. kroner.

Et væsentligt aspekt i den proces er salget af en række bygninger, der er blevet overflødige ovenpå koncernens omlægning af lagerstrukturen, og ledelsen regner med, at man ad den vej vil kunne skaffe 600 mio. kroner:

- Vi har en for høj gæld, og den skal vi have afdraget på. Det, der virkelig kan slanke balanceposten, det er salg af ejendomme og reduktion af lagrene. Vi har ejendomme med en markedsværdi på 600 mio. kroner til salg, og de er samtidig bogført meget lavere, så der ligger en indtjening i det. Det er både ejendomme, som vi ikke skal bruge fremadrettet, og ejendomme, vi skal bruge, som vi vil sælge og lease tilbage, siger administerende direktør Christian B. Lund ifølge TV2 Finans.

Direktøren fortæller, at Sanistål på trods af et ugunstigt ejendomsmarked allerede er i dialog med flere mulige købere. Han understreger dog, at ledelsen kun vil sælge til dét, han betegner som ”en fornuftig pris”. Dermed er det ikke givet, at salget kommer til at ske i 2009.

Kilde: TV2

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.985